Відбулися виїзні освітянські студії в Одеському державному університеті внутрішніх справ – Науково-дослідний інститут вивчення проблем злочинності імені академіка В.В. Сташиса

Відбулися виїзні освітянські студії в Одеському державному університеті внутрішніх справ

Реалізація та удосконалення освітньої програми – безперервний процес, що тече без упину. Як відомо, літо для освітян – не тільки і не стільки період відпусток, скільки пора підготовки до нового навчального року.

Нещодавно Інститутська освітянська спільнота вирішила розвивати виїзний формат уже традиційних освітянських студій із метою безпосереднього обміну досвідом із підготовки докторів філософії, перейняття кращих освітянських практик, вивчення можливостей для використання лабораторій установ-партнерів під час проведення досліджень та ін.

Перші виїзні освітянські студії відбулися в Одеському державному університеті внутрішніх справ. Захід було організовано гарантом освітньо-наукової програми з підготовки докторів філософії ОДУВС, професором кафедри кримінального права та кримінології університету Андрієм Бабенком. Заступник директора з наукової роботи Інституту, гарант освітньо-наукової програми з підготовки докторів філософії Дарина Євтєєва зустрілася із завідувачем відділу докторантури та аспірантури Іриною Теслюк. Бесідували щодо актуальних питань підготовки докторів філософії, обговорювали зауваження та рекомендації, висловлені експертною групою та галузевою експертною радою до освітньо-наукових програм під час їх акредитації, а також заходи з їх врахування. Приділялася увага й запровадженим новелам в освітній діяльності установ, зокрема, новоствореній раді стейкхолдерів університету.

 

Також під час візиту професор кафедри кібербезпеки та інформаційного забезпечення Олександр Заєць продемонстрував потужну матеріально-технічну базу університету, зокрема, провів екскурсію лабораторією кримінального аналізу, проілюстрував комплекс програм із 3D-моделювання, а також програму I2 Analyst’s Notebook, що широко використовуються у процесі підготовки здобувачів, показав кімнату, дружню до опитування дітей –інтерактивну аудиторію, в якій створено максимально комфортну обстановку для взаємодії з неповнолітніми, та що є доступною для використання практичними працівниками.

Освітяни ОДУВС подарували бібліотеці Інституту кілька навчально-методичних видань, підготовлених у стінах вишу, які будуть корисними як для аспірантів Інституту, так і для їх викладачів.​Співробітники Інституту, у свою чергу, запросили фахівців Університету до себе зі зворотнім візитом.